måndag 24 april 2017

Enkel fiskgryta med morot och purjolök

Svärmor och svärfar bjöd på middag under påsklovet. Det blev två olika fiskrätter. Den här har jag bloggat om förut, men blir så god att den är värd ett extranummer.


Enkel fiskgryta med morot och purjolök

500-600 g torsk
1 morot
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl creme fracihe

Skala moroten och riv grovt.
Ansa purjon och strimla.
Fräs detta mjukt i smör.
Slå i grädde och creme fracihe, riv i vitlöken.
Salta och peppra.
Låt puttra 10 minuter.
Skär fisken i bitar och lägg ner i pannan. Låt puttra 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller potatis.



-Mama Skogly ♥

7 kommentarer:

  1. Dagens middag, jättegott! //Jaana

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. mycket enkel att laga och väldigt god, säger en 82-årig matlagerska

    SvaraRadera