fredag 14 april 2017

Räktårta med ostkrokar

Säger ni ostkrokar som jag, eller ostbågar? Det beror ju på var i landet man bor. Vad man än kallar dessa bad bojs så är det här en riktig goding. Gör den gärna några timmar i förväg så den får gotta till sig och bli saftig. Den fick toppbetyg av gästerna! Se även nedan för ett boktips!


Räktårta med ostkrokar

2 förpackningar Hönökaka (4 halvmånar)

Fyllning:
1 ask philadelphiaost gräslök
4 dl creme fracihe
4 msk majonnäs
6 msk kaviar
dill
gräslök
0,5 stor rödlök, finhackad
350 g skalade räkor (spara 1/3 till garnering)
1 burk röd stenbitsrom

Till garnering:
krossade ostkrokar
citronskivor
resten av räkorna
inlagda mandarinklyftor
vindruvor
ostrullar
persilja

1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.

2. Lägg ut 2 Hönökakor på en stor tallrik. På med 1/2 av smeten.

3. Lägg nästa par Hönökakor omlott och på med resten av fyllningen.

4. Garnera med krossade ostkrokar, citronskivor, resten av räkorna, mandarinklyftor, vindruvor, ostrullar och persilja.
Sen har jag ju fastnat i ljudboksträsket. Något jag aldrig trodde jag skulle göra. Men helt plötsligt är det ganska avslappnande att lyssna medans man gör andra grejer, så som att promenera, måla i målarbok och blogga. Den första boken ut blev den nedan.

Falleri, fallera, falleralla av Carin Gerhardsen


Inläsare: Stefan Sauk

Kriminalkommissarie Conny Sjöberg satt i baksätet på en civil polisbil och tänkte att någonting ömtåligt och värdefullt höll på att gå sönder inom honom. Det blåste kalla människofientliga vindar i landet, och han började förlora hoppet om att själv kunna göra någonting för att styra om dem. Teamet var dessutom helt klart ur form och medarbetarna snudd på aggressiva mot varandra. Atmosfären inne i bilen var så mättad av sorg och ilska att det var med lättnad de till slut klev ut och mötte den piskande yrsnön. Och en av de mest fasansfulla brottsplatser de någonsin hade upplevt. Två personer mördade på öppen gata i centrala Stockholm. En medelålders kvinna och en liten pojke, brutalt nedklubbade med en hammare. Och det var bara början. Början på slutet. Falleri fallera falleralla är en rafflande berättelse om trasiga människor och plötsligt uppblossande svärta. Om dem som tar emot och om dem som bara vill ha sina önskningar uppfyllda. Till varje pris. Carin Gerhardsen är tillbaka med den åttonde och avslutande delen i den framgångsrika serien om Hammarbypolisen.

(text från Storytell)


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar