måndag 3 april 2017

Smördegsinbakad kassler med vitlöksost och ananas

God morgon gott folk! Idag är det en lång jobbdag som står på agendan. Jag har föräldramöte på jobbet ikväll så det bli en all nighter. Så idag blir det en Chuck Norris på fejjan. Ha en fin dag!

En gammal 70-talsklassiker som är enkel att göra. Supergott med ananas i.


Smördegsinbakad kassler med vitlöksost och ananas

6-8 port

ca 500 g kassler
400 g vitlöksost
en näve persilja
4 dl creme fracihe
1 burk ananas i bitar 435g/260g
150 g riven herrgårdsost
2 rullar smördeg
ägg att pensla med
sesamfrön

1. Putsa kasslern fri från kanter och fett. Skär i mindre bitar.

2. Blanda osten med creme fracihen med en sked. Vänd ner kassler och klippt persilja.

3. Låt ananasen rinna av ordentligt. Skär ananasbitarna i hälften, vänd ner dem i smeten. Ställ kallt en stund.

4. Lägg hälften röran på ena halvan av ena smördegen, men lämna kanten längst ut. Vik över smördegskanten så allt är täckt, och tryck ihop kanterna. Gör likadant med den andra.

5. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Skjuts in i ugnen i 225 grader i 30-40 minuter. Lägg över folie om den får för mycket färg.

6. Servera med en god sallad.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: