måndag 17 april 2017

Ugnsbakade ägg med parmesan och örter

Vi har ju firat påsken hos min syster i Umeå. En morgon bjöd hon på supergrymma ägg till frukost. Jag har redan beställt dessa till nästa gång vi ses... Mums!


Ugnsbakade ägg med parmesan och örter
Originalrecept: Herb-baked eggs. World of Warcraft: The official cookbook by Chelsea Monroe-Cassel.ISBN: 978-1-60887-804-8

2 personer:
Hackade färska örter (en nypa av varje) persilja, timjan (rosmarin)
4 msk riven parmesan
4 ägg
2 msk grädde
1 msk smör

Rostat bröd till servering

Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt gallret högt upp i ugnen.

Förbered:
Blanda parmesan, örter, salt och peppar i en skål.
Knäck äggen i små skålar, 2 ägg i varje.
Placera 2 små ugnsfasta formar i en liten långpanna.
Fördela smöret och grädden i formarna.
Sätt in långpannan med formarna i ugnen 2-3 minuter tills tills smöret smält och blandningen börjar bubbla.

Ta ut långpannan.
Slå på grillelementet.

Häll 2 ägg i varje ugnsform.
Försiktigt, det kan stänka varmt gräddsmör.
Strö över parmesan/örtblandningen.

Gratinera under grillelementet i ytterligare 3-5 minuter. Håll ett öga på äggen, slå av grillelementet om ytan blir för bränd innan äggen är klara.
Ta ut formarna när vitan precis stelnat.
Låt vila några minuter.

Servera med rostat bröd.








-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: