söndag 9 april 2017

Varma mackor med västerbottensost och krispiga grönsaker

Förra veckan gjorde jag nåt jäkulskt grymma varma mackor. De blev sååå goda. Vill man göra dem vegetariska så skippar man helt sonika skinkan. Man kan bre på lite fransk senap istället. Och så är ju färgen på rödbetsgroddarna bara underbar. Man blir glad! Fasen också. Nu blev jag sugen på en till...

Ha en god vecka!


Varma mackor med västerbottensost och krispiga grönsaker

1 st

2 franskskivor
smör
västerbottensost
pizzakrydda
2 skivor rökt västerbottensskinka

Fyllning:
tunt skiva rödlök
ruccolasallad
gurkskivor
rödbetsgroddar

1. Bred smör på ena sidan på bägge frallorna. Lägg smörsidan ner på en tallrik. Smörsidan ska nämligen vara utåt i smörgåsgrillen.

2. Skiva västerbottensost på bägge sidor, de som inte har smör. På med pizzakrydda och lägg på en skinkskiva på varje fralla.

3. Lägg försiktigt ihop dem med smörsidorna utåt och lägg i mackjärn tills osten smält.

4. Lägg på tallrik och bänd försiktigt upp så du kommer åt mellan skinkskivorna. Fyll med fyllningen och lägg ihop igen.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: