torsdag 27 april 2017

Västerbottensost-oliver

Friday, baby! Och det kan vi ju fira med lite bubbel, tycker jag. Dessa begärliga olivbollar med ett hölje av en deg med västerbottensost blir bara sååå goda. Receptet är från guldkorn.

Nästa bok ut i ljudboksserien, se nedan.


Västerbottensost-oliver

1 burk gröna oliver med pimentos
2,5 dl riven Västerbottensost
2 msk smör
1,5 dl mjöl
2 msk vatten
1 krm cayennepeppar
1 dl sesamfrön

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Låt oliverna rinna av på hushållspapper.

3. Rör ihop osten med smöret, tillsätt mjöl, vatten och cayennepeppar.

4. Klicka ut degen till 24 klickar på bakplåtspapper, lägg sedan en oliv på varje ostklick och rulla ihop och panera i sesamfrön.

5. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills de blir gyllenbruna.
Motvind av Butler & Öhrlund med fortsättningen om Christopher Silfverbielke.


Jacob Colt, den skicklige men trötte kommissarien vid Europol i Haag, har inte gett upp sitt livs kamp: att sätta dit den man som förstört hans liv - Christopher Silfverbielke.
När Colt en dag blir kontaktad av Silfverbielkes syster Anna, som ber honom att spåra upp och döda hennes bror, tvekar han därför inte.
Under tiden som Jacob och Anna smider planer funderar Silfverbielke på sin framtid. Snart tänker han lämna landet för gott.
Hans exitplan hejdas emellertid av ett telefonsamtal. Pressen har upptäckt en koppling mellan Silfverbielkes företag TrioSoft och scientologerna, och aktiekursen sjunker som en sten. I ett slag är alla hans miljoner utraderade.
Någon måste få sota för det. Silfverbielke beslutar sig omedelbart för att dra åt tumskruvarna på finansmannen Herbert de Wahl. Genom en djävulsk uppfinning kan han betrakta sitt offer medan denne spelar rysk roulette med döden.
Samtidigt har Silfverbielke det inte så dumt på fritiden. Iskall champagne, kokain och undergivna kvinnor piggar alltid upp. Och Maja Liif, den socialdemokratiska riksdagskvinnan som tidigare haft en affär med Christopher, blir lite förvånad men ändå smickrad när han plötsligt en dag tar kontakt igen. Ända tills hon inser att hon vandrat rakt i en fälla ...

(text från bokus)

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: