söndag 2 april 2017

Vegburgare med morots- och halloumibiffar

Tipsar idag om dessa goda vegburgare av morot och halloumi. Enkla att göra och riktigt, riktigt goda. Originalreceptet är från Ica, men jag filurade till det lite med panko och chili explosion. Testa det här hörrni!


Vegburgare med morots- och halloumibiffar

8 st

250 g morötter
1 halloumiost (à 200 g)
2 ägg
3/4 dl pankoströbröd
1 tsk Santa Marias chili explosion
salt
olja

1. Sätt ugnen på 250°C.

2. Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.

3. Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chili explosion och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.

4. Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.

5. Servera med rostade hamburgerbröd, sallad, Max dressing, rödlök, cheddarost och tomat.



-Mama Skogly ♥

7 kommentarer: