torsdag 4 maj 2017

Focaccia på färdig pizzadeg

Ett enkelt recept på ett gott bröd till grillat eller varför inte till buffén. Jag är ju som bekant inte så förtjust i att baka bröd med jäst, och då är det här ett bra alternativ. Tomatsåsen som blir över när man köper ett pizzakit kan man spara till när man ska göra köttfärssås.


Focaccia på färdig pizzadeg

1 pizzakit
olja
soltorkade tomater
färsk basilika
salladsost, inlagd
oliver
pizzakrydda
flingsalt
nymalen svartpeppar

1. Rulla ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla olja över.

2. Strimla basilika och soltorkade tomater.

3. Gör gropar i degen och tryck ner soltorkade tomater, basilika, avrunnen salladsost och oliver.

4. Krydda med pizzakrydda, flingsalt och svartpeppar.

5. In i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Håll koll sista tiden så det inte bränns.





-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Men så smart och klurigt! Jag har alltid dragit mig för att göra Focaccia från grunden för det verkar stökigt. Detta däremot måste jag prova!
    Kanske redan nu sommarens favorit!!!
    Tack!

    SvaraRadera