fredag 26 maj 2017

Hemmagjord kebabsandwich

Det är ju alltid gott med kebab eller vad säger ni? Här gjorde jag hemmagjorda kebabrullar som blev väldigt smarriga. Receptet på godaste kebabsåsen hittar ni här.

Och så en ljudbok längre ner som tyvärr inte längre finns på Storytel.


Hemmagjord kebabsandwich

strimlad skinka
kebabkrydda
pizzakrydda
paprikapulver
svartpeppar
salt
olja

Till servering:
mjuka tortillabröd
pizzasås
riven ost
isbergssallad
gurka
tomat
rödlök
kebabsås

1. Marinera köttet med olja och kryddor. Fräs i smör, krydda med mer kebabkrydda om så behövs.

2. Bred pizzasås i mitten av mjuka tortillas. På med riven ost. In i ugnen i 225 grader i 4 minuter.

3. Lägg på grönsaker och ringla över sås. Servera på dirren!Fyrmästarens dotter av Ann Rosman


Ann Rosmans debutbok utspelar sig i den bohuslänska skärgårdens suggestiva vattenlandskap. Det handlar om nattsvart ondska och vinningslystnad men också om kärlek som inte ens döden kan besegra.

På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand pågår ett intensivt arbete med att ställa i ordning en turist- och konferensanläggning. Bostäderna för den tidigare fyrpersonalen på ön ska rustas upp och den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 ska åter ställas upp på sin plats. Det är april och invigningen närmar sig. Två polska murare håller på att reparera den inre väggen i fyrmästarbostadens matkällare när de får en mycket obehaglig överraskning. Väggen ger plötsligt vika och i utrymmet bakom finner de kvarlevorna av en man. Kroppen är välbevarad men har av allt att döma legat där länge.

Karin Adler vid kriminalpolisen i Göteborg får hand om utredningen. Till en början har man inte mycket att gå efter bara en förteckning över försvunna personer och en vigselring. Saker och ting blir inte heller bättre av att Karins förhållande med sambon Göran är på upphällningen, och att relationen till den fyrkantige kollegan Folke närmar sig kokpunkten. Alltmedan mystiken kring den döde mannen tätnar. Vem är han? Och varför har han blivit inmurad?

(text från adlibris)

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar