Åh så skönt med sovmorgon och sommarlov. Tyvärr har även en förkylning gått på semester. I mig! Den har fällt ner stödbenen i lungorna och förtältet i halsen... Typiskt. Men det är väl så när kroppen börjar slappna av. Surt. Och så blir jag ju hes då i vanlig ordning... Nåja. Så länge man slipper febran så. Nu ska jag iväg och handla lite grejer till husvagnen och till middagen ikväll.
Här kommer mitt tips till efterrätt på midsommarafton. Går utmärkt att förbereda i god tid före. Lite senare kommer fler tips till midsommarfirandet. Ha en fin tisdag!
Grädd- och fläderkräm
6 port
5 dl grädde
1 dl outspädd flädersaft
1 citron, finrivet skal
1 msk citronsaft
jordgubbar
1. Sjud grädde tillsammans med flädersaft i 8 minuter. Passa så det inte kokar över.
2. Dra kastrullen från plattan och tillsätt citronskal och citronsaft. Låt stå ca fem minuter och svalna något.
3. Häll upp i små skålar och kyl minst tre timmar.
4. Ta ut skålarna ca 10 minuter före servering. Dekorera med jordgubbar och ätbara blommor. Servera gärna en skål med extra jordgubbar bredvid som man kan ta ur.
( recept från Elle Mat & Vin)
Och så överraskade mig finaste Cicci med en liggande vas och gott dricka eftersom jag fått semester. Har jag inte de bästa kompisarna, så säg?
-Mama Skogly ♥
Mums, så gott!
SvaraRadera:)
Radera