söndag 4 juni 2017

Matig sallad med parmaskinka, halloumi och pestodressing

Här kommer ännu ett tips på snabblagad och fräsch sommarmat. Är man vegetarian kan man ju enkelt skippa köttet. Det här blir supergott ändå! Det som blir kvar av pestodressingen kan man använda som sås till grillat eller som sås till pasta.


Matig sallad med parmaskinka, halloumi och pestodressing

1 burk matvete durum Zeta (eller två portioner kokt bulgur)
2 dl pestodressing (se nedan)
200 g halloumi
1 påse ruccolasallad
1 dm gurka
honungsmelon
2 avokado
citron
2 salladslökar
100 g parmaskinka
krutonger
crema di balsamico
svartpeppar

Pestodressing:
1 dl västerbottensost, riven
1 dl solrosfrön
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
0,25 dl olja
1 lätt-creme fracihe

1. Gör pestodressingen genom att mixa ost, solrosfrön, basilika, salt, peppar och riven vitlök. Blanda med creme fraihe.

2. Lägg ruccola på stort fat.

3. Blanda matvete med dressingen och fördela över ruccolan. Hacka gurka och melon, på med det. Skär avokadon i bitar. På med lite citronsaft.

4. Strimla lök och fördela på.

5. Dela varje skiva skinka i tre delar och gör små rullar.

6. Skär halloumin i kuber och stek i smör. På med det.

7. Avsluta med krutonger, crema di balsamico och nymalen svartpeppar.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar