söndag 11 juni 2017

Poké bowl med halloumi och japansk omelett

Helgen har varit mycket god. Vi var på studentfirande i Ostvik och jag har massor med recept och foton med mig hem som ska redigeras. Det blir bl a några fräscha röror till grillat som jag kommer att bjuda på inom kort. Nu inleder vi sista veckan med elever. Nästa måndag vid 16.30-blåset, går jag på semester.

Så har till slut även jag testat poké bowl. Ååååh så himla gott det var! Poké bowl är hawaiiansk streetfood med ris, fisk och olika toppings. Det påminner om sushi väldigt mycket faktiskt. Min systerdotter Hanna stod vid spisen så det är hon som står för receptet. Mums!

Vill man ha den vegetarisk kan man byta ut laxrommen mot tångcaviar.


Poké bowl med halloumi och japansk omelett

4 port

4 portioner sushiris
200 g rödkål
rapsolja
1- 2 pak choi
1 halloumi
1/4 gurka
1 msk vinäger
1 krm salt
0,5 tsk sambal
0,5 msk socker
2 ägg
1 tsk mirin
1 tsk japansk soja
1 tsk vatten
1 avokado
ca 6 msk edamamebönor
0,5 mango
1 förp fryst laxrom eller valfri rom


Till servering:
sesamfrön
salladslök
1 dl majonnäs
1 msk sriracha
japansk soja

1. Koka sushiriset enligt anvisningar. Blanda ihop 1 dl majonnäs med 1 msk sriracha, mer sriracha om du vill ha det starkare. Blanda ut med lite vatten för att få den rinnigare.

2. Fräs strimlad rödkål snabbt i pannan.

3. Dela pak choien i fyra delar och woka snabbt i olja.

4. Skär halloumin i kuber och fräs i olja.

5. Skär gurkan i bitar. Rör ihop vinäger, salt, sambal och socker tills det löst sig. Slå över gurkan.

6. Gör omeletten genom att blanda ägg, mirin, japansk soja och vatten. Stek i stekpanna tills den stelnat. Rulla ihop och strimla.

7. Lägg sushiris i botten av 4 skålar. Lägg på rödkål, pak choi, halloumi, gurka, strimla omelett, avokado i bitar, edamamebönor, mango i bitar, laxrom.

8. På med sesamfrön, strimlad salladslök, ringla över srirachamajonnäs och på med lite japansk soja.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: