onsdag 14 juni 2017

Skagen rolls med västerbottensost

Jag hade några stackars korvbröd över så jag kom på den brighta idén att göra en förrätt av dem. Supernajs. Och så lyxen att kunna gå ut i sitt lilla växthus och hämta in salladsblad... Smaka på den liksom. Vill man lyxa till det så kan man garnera med t ex räkor, kräftstjärtar eller hummer.

Västerbottensskagen finns att köpa på Ica Maxi, men vill man göra egen, hittar ni mitt recept nedan.

Nu kör vi Uppdraget på jobbet. För 19:e gången! Må bästa klass vinna!


Skagen rolls med västerbottensost

4 st

4 korvbröd
salladsblad
västerbottensskagen

ev garnering:
räkor, kräftstjärtar eller hummer

1. Rosta korvbröden försiktigt.

2. Lägg i ett salladsblad och fyll med skagenröran. Garnera eventuellt med extra skaldjur.

Västerbottensskagen

350 g oskalade räkor
1 dl västerbottensost
1 grönt äpple
2 dl creme fracihe
2-3 msk hackad dill
1 strimlad salladslök
en liten klick senap
salt och vitpeppar efter smak

Riv osten och skala räkorna. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre. Blanda ihop allt i en stor skål. Vänd ner creme fracihe och smaka av med dill, salladslök, senap, salt och peppar.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar