Greetings from Uppsala! Vi har dragit iväg med husvagnen och roar oss kungligt. Igår hade vi en dagstur in till Stockholm där vi gjorde gamla stan, högvakten, slottet och Gröna Lund. Så bloggen kanske inte kommer att uppdateras varje dag medans vi är borta. Hoppas ni som läser njuter av en fin sommar!
Paulina bjöd på det här till midsommar. Fräscht och gott! Receptet är från Mitt kök.
Rabarberkompott med jordgubbar och vaniljkesella
4 portioner
Kompott:
300 g rabarber
0,25 st fint rivet citronskal
2 krm nystött kardemumma
0,5 dl strösocker
Övrigt:
400 g jordgubbar
1 burk vaniljkesella
1 dl kesella
4 st digestivekex
citronmeliss
1. Skala rabarbern och skär i 1 centimeter långa bitar. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt citronzest, kardemumma och strösocker.
2. Låt koka ihop på svag värme ca 15 minuter. Låt sedan kompotten svalna.
3. Blanda vaniljkesella och vanlig kesella.
4. Varva kompotten med skivade jordgubbar, kesellan och krossade digestivekex i glas. Dekorera med citronmeliss.
-Mama Skogly ♥
Åh, så gott! Ha det bra!
SvaraRaderaTack snälla!
Radera