söndag 13 augusti 2017

Hemmagjorda rösti med räk- och romröra

God morgon. Idag är det back to the kneg efter semestern. Det blev i vanlig ordning en ganska sömnlös natt men jag hoppas det rättar till sig inatt. Idag blir vi bjudna på välkomstfrukost så det känns trevligt. Hoppas ni får en god start på veckan!

När vi var i Happis bjöd Anette och Robert på rösti med räk- och romröra. Supergott och enkelt att göra ute om man har en liten induktionshäll. Det var 25 grader den här kvällen så det var najs att kunna laga mat utomhus.


Hemmagjorda rösti med räk- och romröra

2 kilo potatis
1 gul lök
4 ägg
2 msk maizena
salt och peppar
smör att steka i

Räk- och romröra:
80 g amerikansk löjrom (spara ev lite till garnering)
300 g räkor utan skal
3 dl gräddfil
1 liten rödlök

Till servering:
avokado
ev. rom
gräslök

1. Gör räk- och romröran.

2. Skala potatisen och löken. Riv dem grovt. Blanda ner ägg, maizena, salt och peppar.

3. Stek i smör tills de blivit gyllene.

4. Servera med avokado och röran.Märkta för livet av Emelie Schepp

Uppläsare Katarina Ewerlöf


En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån.
Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping.
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig.

(text från Bokus)

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar