onsdag 30 augusti 2017

Kantarelltoast med västerbottensost och rom

Vi hade turen att hitta kantareller i skogen när vi var hos svärmor och svärfar i helgen. Vi gjorde en GRYM toast på dessa. En krämig stuvning med kantareller, grädde, lök och västerbottensost. På en rostad fralla, klicka över sikrom och färsk timjan. Maj. Gadd.


Kantarelltoast med västerbottensost och rom

4 st

1/4 stor gul lök
300 g kantareller
1 dl grädde
1 dl riven västerbottensost
salt och peppar

Till servering:
4 franskskivor
sikrom
färsk timjan

1. Ansa kantarellerna och fräs i pannan tills vätskan kokat bort. Lägg åt sidan.

2. Finhacka löken och fräs mjuk i smör. Lägg sedan i kantarellerna.

3. Slå över grädde och låt puttra tills det tjocknat. Dra stekpannan åt sidan.

4. Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar.

5. Rosta brödet och klicka upp svampröran. Klicka över rom och på med färsk timjan.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: