tisdag 29 augusti 2017

Wok med fläskfilé, kyckling, grönsaker och nudlar på muurikkan

Jag la ut på instagram att vi wokat i lördags. Jag hade inte tänkt lägga ut något recept på bloggen eftersom svärmor, svärfar och jag bara höftade när vi tillagade woken. Men eftersom flera frågat mig om receptet så har jag försökt skriva så gott jag kan så ni ska förstå. Man ska ju dela med sig av det goda och det här är ju verkligen huuur gott som helst. Löjligt gott. Sen kan man ju laborera med mängd och innehåll. Här kommer i alla fall hur vi gjorde i runda svängar. Vi var ganska många som åt och det blev över till dagen efter. Enjoy!


Wok med fläskfilé, kyckling, grönsaker och nudlar på muurikkan

1 fläskfilé
700 g lårinnerfilé av kyckling
1 stor purjolök
1 stor rödlök
1 stor burk strimlade bambuskott
1 stor burk minimajs
2 färska buketter broccoli
1 blomkål
2 morötter
4 biffnudelpaket
salt och peppar

Marinad:
olja
sweet chilisås
massor av vitlök
kinesisk soja
Piffi allkrydda
svartpeppar

Till servering:
sås gjord på creme fracihe, sweet chilisås, salt och peppar

1. Gör en stor laddning marinad.

2. Strimla fläskfilén och lägg i marinad i påse ett par timmar. gör samma med kycklingen med i en annan påse.

3. Ansa purjon och strimla. Lägg i skål tillsammans med rödlöken du skär i strimlor.

4. Lägg avrunna bambuskotten i skål och lägg tillsammans med minimajs du skär i lagom stora bitar.

5. Ansa broccolin och blomkålen. Skär i mindre buketter. Skala morötterna och skär dem julienne (alltså i tunna strimlor). Förväll i kokande vatten en stund så de mjuknar något. Slå av vattnet.

6. Koka nudlarna enligt anvisningar och slå sedan av vattnet. Häll över lite av marinaden så nudlarna inte klibbar ihop.

7. Börja med att hälla lite olja i muurikkan eller i stekpannan. I med fläskfilén och stek färdigt. Slå över i en stooor kastrull eller bunke med lock över.

8. Fräs sedan i omgångar kycklingen (så den är genomstekt). Stek resten i omgångar och slå över marinad. Salta och peppra mellan stekningarna och fyll bunken.

9. Fräs till sist nudlarna. Om ni steker på muurikkan kan ni nu blanda samman allt och fräsa upp en sista gång. Har ni stekt i stekpanna så lyft på locket och blanda samman allt. Servera gärna med en sås gjord på creme fracihe och sweet chilisås, salt och peppar.-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar