lördag 16 september 2017

Räkentré

Nu kan jag äntligen berätta att jag kommer att samarbeta med Winetribe, ett företag som jobbar med vin. Det kommer att dra igång nu i september och det handlar om att man kan komma i kontakt med vinexperter och vingårdar och handla vin som levereras till dörren. Jag kommer att jobba som influencer och skriva recept åt dem. Det ska bli sååå spännande! Följ dem gärna på instagram, @winetribe_ så hittar du mer information.

Här kommer en smaskelismaskens förrätt med räkor som är mums att skopa upp med en bit rostad baguette.


Räkentré

2 port

smör
2 schalottenlökar
0,25 dl vitt torrt vin
0,5 fiskbuljongtärning
2 dl grädde
1 msk chilisås
citronsaft
Santa Marias seafood and fish-krydda
2 nävar skalade räkor
persilja

1. Finhacka löken och fräs mjuk i smör.

2. Slå över vitt vin och låt puttra.

3. Smula ner fiskbuljongtärning, slå i grädde, chilisås och pressa över lite citronsaft.

4. Smaka av med seafood-kryddan.

5. Lägg ner räkorna (spara några till att lägga direkt i skålen) och låt dem bli ljumma. Låt dem inte koka, då blir de sega!

6. Häll upp soppan i skålar, lägg över räkorna som är kvar och klipp persilja över. Servera med ugnsrostad baguette.


-Mama Skogly ♥

6 kommentarer: