måndag 25 september 2017

Tunnbrödsrulle med falukorv

Här kommer ett enkelt tips på en vardagsmiddag. Orkar man inte göra eget mos så kan man använda pulver. Det gjorde jag. Gör den i så fall med hälften mjölk och krydda med lite smör och grillkrydda.

Och så en ljudbok.


Tunnbrödsrulle med falukorv

mjukt tunnbröd
potatismos
falukorv
gurksallad
hamburgerdressing
ketchup
senap
rostad lök

1. Gör moset och stek korven.

2. Lägg ut ett mjuk tunnbröd på ninjaplast.

3. Bred på mos, på med stekt korv och det du vill ha på.

4. Vik ihop brödet och linda plasten runt.

5. Käka med detsamma. Gärna med ett glas vitt. Mjölk förstås!


Syndafloder av Kristina Ohlsson


En man hittas skjuten i bröstet, sittande i en fåtölj framförbrasan. Märkligt nog bär han sin dotters vigselring på lillfingret.
I en annan del av stan söker en begravningsentreprenör efter sin bror. En bror som han verkar vara ensam om att sakna och som han fruktar kan vara borta för alltid.
Samtidigt kämpar en kvinna för att inte förlora kontrollen när hennes man blir mer och mer farlig. Tiden rinner snabbt undan och hon får allt svårare att skydda sig själv och sina barn.
Fredrika Bergman och Alex Recht ser samband mellan de olika fallen och leds in i en cirkel av spår där gamla synder kommer tillbaka. Någon lämnar meddelanden till Alex, någon som vill ställa allt tillrätta. Men vem är den anonymebrevskrivaren och varför tycks gärningsmannen alltid ligga steget före?
Syndafloder är en intensiv och spännande kriminalroman där allt som en gång gömts åter plockas fram i ljuset. Detär den sjätte kriminalromanen om Fredrika Bergman och Alex Recht.
Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest framgångsrika och hyllade författare av kriminalromaner och barnböcker.
(text från adlibris)

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: