söndag 15 oktober 2017

Grillade kycklingspett (Kai Yang)

Det här var då verkligen en seeeg förkylning. Har lite lätt feber idag och halsontet har inte blivit bättre. Hoppas på bättring imorgon då det är en ny vecka.

Igår grillade Danne på gasolgrillen. Det blev dessa kycklingspett som serverades med en smarrig wok.


Grillade kycklingspett (Kai Yang)

500 g kycklingfilé (500 g filé eller 1 kg kycklingvingar)

Marinad:
2 msk tomatpuré
2 msk Brun Farin
1 msk finriven färsk ingefära
2 msk soja
1 tsk finmalen spiskummin
1 tsk finmalen torkad koriander
2 msk sweet chilisås
3 vitlöksklyftor
3 dl kokosmjölk

1. Blanda alla marinadingredienser utom vitlök och kokosmjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning så att sockret löser sig.

2. Pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt kokosmjölken. Koka upp. Ta från värmen, låt svalna. Spara cirka hälften av marinaden som dippsås.

3. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg i marinaden, eller lägg i hela vingarna. Låt marinera i minst 3 timmar, helst över natten i kylskåp.

4. Trä kycklingbitarna/-vingarna på grillspett, grilla i ugn/utegrill i ca 10 minuter. Pensla spetten med marinaden under grillningen. Salta.

5. Servera med nudelwok.

Marinaden går utmärkt att använda även till fläskkött, fisk och räkor.

(recept från ica)



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: