tisdag 31 oktober 2017

Toast med parmesansås, parmaskinka och sparris

Daniel har ju fyllt 40 och eftersom vi var bortresta när han fyllde, var det i helgen dags att fira honom tillsammans med svärmor och svärfar. Här kommer receptet på förrätten vi bjöd på. Mums!


Toast med parmesansås, parmaskinka och sparris

4 skivor franskbröd
parmesansås (se recept nedan)
8 gröna sparrisar
riven parmesanost
rostade pinjenötter eller solrosfrön
8 skivor parmaskinka
crema di balsamico

Sås:
2 dl creme fracihe
ca 0,5 dl färskpressad apelsin
2 dl finriven parmesanost
salt och nymald svartpeppar

1. Rör ihop parmesansåsen.

2. Skär av den nedersta delen av sparrisen. Stek den runtom i grillpanna i smör några minuter på hög värme. Dra bort från värmen och låt sparrisen eftersteka någon minut i pannan. Krydda den med salt och peppar.

3. Rosta brödet och skär bort kanterna. På med sås, sparris, riven parmesan, pinjenötter eller solrosfrön, parmaskinka och ringla crema di balsamico över.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: