söndag 5 november 2017

Kanelbullerulltårta

Trött, tröttare, Erika Skogly. Det var rent plågsamt att komma sig upp idag. Tur det brukar kännas bättre när man väl kommer sig på jobbet. Ha en fin dag, alla!

Min fina vän Erica skickade kanelbullerulltårta till mina pojkar som de uppskattade väldigt. Det kan hända att mamman också tjyvsmakade lite.


Kanelbullerulltårta

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk kardemumma

Fyllning:
150 g rumstempererat smör
1 msk kanel
2 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
+ pärlsocker ev rosa geléfärg

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

3. Vänd ner resterande ingredienser.

4. Ta fram en plåt och lägg i ett bakplåtspapper. Häll i smeten

5. Grädda ca. 5 min eller tills rulltårtan har fått färg.

6. Ta fram ytterligare ett bakplåtspapper och strö över lite socker.

7. Vänd över rulltårtan. Pensla vatten på bakplåtspapper om det inte vill lossna. Låt kallna under en plåt.

8. Vispa fyllningen med elvisp ca 2-4 min.

9. Bred fyllningen på kall kaka.

10. Dela kakan i två, skär längst efter. Rulla ihop från långsidan.

11. Skär i skivor, i med en glasspinne. Strö över lite rosa pärlsocker.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: