måndag 13 november 2017

Smördegssnurror med vitlök och västerbottensost

Dessa smördegssnurror serverades till morotssoppa med räkost. Riktigt goda. Funkar även på buffé eller som tilltugg.


Smördegssnurror med vitlök och västerbottensost

2 plattor smördeg, frysta
1 dl västerbottensost, riven
persilja
1 vitlöksklyfta
svartpeppar

ägg till pensling

1. Tina smördegsplattorna.

2. Blanda riven ost med persilja och riven vitlöksklyfta. Fördela över en av plattorna. Krydda med svartpeppar. Tryck till med handen så fyllningen plattas till.

3. Lägg den andra plattan över och tryck till ordentligt. Tryck speciellt i kanterna.

4. Skär degen i ränder. Lossa en rand och snurra den försiktigt så inte all fyllning faller ut. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

5. Gör så med alla ränder. Pensla med uppvispat ägg.

6. In i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter tills den blivit gyllene. Håll koll i slutet.




-Mama Skogly ♥

1 kommentar: