lördag 25 november 2017

Torskrygg i ugn med citronsås och ugnsrostade rotfrukter

Godmorgon lördag! Idag ska det storstädas och julpyntas. Det har tack och lov slutat regna och blivit kallt igen så vi fick behålla det mesta av snön. Tur det!

Anette är gästkock idag och bjuder på den här goooda fiskrätten. Jättegott! Och så ett vintips.


Torskrygg i ugn med citronsås och ugnsrostade rotfrukter

500 g torskrygg
salt
peppar
smör
75 g parmesan

Citronsås:
2,5 dl mellangrädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk pressad citron
rivet skal från 1 citron
chili
svartpeppar
1 dl purjolök
0,5 dl vitt vin
sky från torsken när den varit i ugnen

Till servering:
kapris
persilja
ugnsrostade rotfrukter
haricots verts

1. Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsrosta 1 stor potatis per person & några morötter.

2. Riv 75g parmesanost.

3. Ansa och strimla 1 dl purjolök.

4. Koka upp 2,5 dl mellangrädde, 1 fiskbuljongtärning och 1 msk pressad citron samt rivet skal av 1 citron. Smaka av med chili och svartpeppar, Tillsätt purjolöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme ca 30min. Tillsätt 1/2 dl vitt vin och fortsätt sjuda ytterligare 30 min.

5. Smöra en ugnsfast form och lägg ner 500 g torskfilé/torskrygg i portionsbitar. Krydda med salt, svartpeppar och lägg en klick smör på varje fiskbit. Tillaga fisken i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta till vara skyn och häll den i citronsåsen. Strö parmesanost över fisken och stoppa tillbaka i ugnen 2min.

6. Vid servering strö över 2 msk kapris och lite persilja.


Biecher Nr 12284

Riesling , 2016
Frankrike
99:-
Flaska , 750 ml

Ekologiskt

Fruktig smak med inslag av äpple, honung, persika och mineral. Serveras vid cirka 8°C eller till rätter av fisk eller skaldjur.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar