tisdag 19 december 2017

Chokladbollar med Baileys

Japp! Det blir julkakor och julbak in i kaklet. Här kommer ännu en sort att ha på lut i kyl eller frys.


Chokladbollar med Baileys

200 g smält smör
2 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
4 msk Baileys

ljus choklad (att doppa dem i)
strössel

1. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman lite.

2. Mixa sen havregrynen i matberedare eller stavmixer (ett måste!) och blanda ihop alla ingredienser.

3. Kyl smeten för den blir ganska lös.

4. När smeten kallnat och stelnat, rulla lagom stora bollar och ställ in dem i frysen ett bra tag.

5. Smält ljus choklad i mikron och doppa bollarna i det, sedan snabbt på med strössel.


-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Gick in på bloggen för att leta ett annat recept och hamnade här. Trots avig säsong måste jag bara säga att de är fantastiskt goda, blir nytt måste till jul!

    SvaraRadera