söndag 31 december 2017

Hummersallad med brynt smörvinägrett

Nu passar jag på att önska er alla ett gott slut och ett gott nytt år. För er som inte ännu bestämt förrätten ikväll kommer bästa tipset här.

Men mums alltså. Brynt smör is da shit. Jag tänkte ett tag att... hur gott kan det här bli? Men. Det blev super. Enligt receptet från Elle Mat & Vin är det för 2 personer. Jag säger 2 hungriga personer eller 4 personer som ska käka oxfilé och efterrätt och...


Hummersallad med brynt smörvinägrett

2-4 port personer

2 kokta humrar
10 rädisor
1 knippe grön sparris
1 stor avokado
50 g blandade fina sallatsblad
flingsalt och nymald svartpeppar

Brynt smörvinägrett:
100 g smör
1 msk rödvinsvinäger

1. Börja med vinägretten. Bryn smöret och skeda bort eventuellt brända partiklar. Vispa i vinägern.

2. Dela hummern längs med, och ta allt kött ur stjärten och klorna. Ta bort den svarta strängen som löper längs med stjärtköttet. Skär köttet i bitar.

3. Dela rädisorna, förväll sparrisen i 3 minuter och skär den i bitar.

4. Dela och skala avokadon och skär i klyftor.

5. Fördela sallatsbladen på ett stort fat och lägg på grönsakerna.

6. Toppa med hummerköttet, salta och peppra lätt och servera med smörvinägretten och ett gott bröd.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: