fredag 22 december 2017

Kardemummasnittar

Goddag kära läsare. Äntligen jullov och det har vänt mot ljusare tider. Good times! Nu är det sista rycket för att få julen på plats och sen ska jag bara njuta av ledighet, gott sällskap och god mat.

Receptet på dessa godingar är från Tidningen Hembakat.


Kardemummasnittar

ca 28 st

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
¾ tsk bakpulver
2 krm kardemummakärnor, mortlade
1 msk ljus sirap

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör och strösocker till en mjuk massa i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem och sirapen i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.

2. Dela degen i två delar och rulla dem till längder, ca 30 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

3. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Skär dem i sneda snitt medan de fortfarande är varma. Låt kardemummasnittarna kallna på plåten.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: