lördag 20 januari 2018

Belgiska våfflor med västerbottensskagen

Ja hur lyxigt gott är inte det här då? Anette tog med sig sitt belgiska våffeljärn och vi drog igång våffelmakeriet. Hon äter glutenfritt så först gjorde vi en sats med såna. Men mina kids gjorde slut på smeten så vi var tvungna att göra en ny sats som gjordes enligt det här receptet. Skagenröran enligt recept nedan gissar jag räcker till några våfflor men kanske inte till så många som 12.

Och så hade Anette köpt ett gott bubbel till.


Belgiska våfflor med västerbottensskagen

Våffelsmet:

12st

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 ägg, separerade
5 dl mjölk
75 g smält smör

Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker. Rör sedan ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan skål och rör ner vätskan i mjölblandningen under omrörning, se upp för klumpar. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ned dem i smeten. Låt smeten stå och svälla minst 15 minuter före gräddning.

(recept från Jennie och Stina)

Västerbottensskagen:
350 g oskalade räkor
1 dl västerbottensost
1 grönt äpple
2 dl creme fracihe
2-3 msk hackad dill
1 strimlad salladslök
en liten klick senap
salt och vitpeppar efter smak

Riv osten och skala räkorna. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre. Blanda ihop allt i en stor skål. Vänd ner creme fracihe och smaka av med dill, salladslök, senap, salt och peppar.

Till servering:
belgisk våffla
västerbottensskagen
räkor
rödlök
citron
rom
dill



Privat Nr 7904
Brut Nature Reserva ,
Spanien, Cava
109:- Flaska , 750 ml

Ekologiskt

Torr, mycket frisk, fruktig smak med inslag av gröna äpplen, päron, örter, citron och gummi. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: