onsdag 10 januari 2018

Chèvrepizza med grönkål

Sist ut av nyårstilltuggen är denna vegetariska skapelse. Vi skippade torkade tranbär på eftersom inte alla i sällskapet tycker om det. Och så ett gott bubbel till det.


Chèvrepizza med grönkål

Portioner: 6

1 förp, kyld smördeg (à 250 g)
1 dl crème fraiche
125 g hackad, färsk grönkål
1 msk olivolja
1 krm salt
200 g smulad chèvreost (getost)
1/2 dl hackade, torkade tranbär

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Dela smördegen längs med och lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt. Bred ut crème fraiche och nagga bottnen.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna lite.

4. Massera grönkålen med olivolja och salt. Strö över smulad chèvre och kålen på smördegen.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och strö över hackade torkade tranbär.

Recept från Ica.




Prosecco la Robínía Nr 7486
Extra Dry
Italien, Venetien , Prosecco
89:-
Flaska , 750 ml

Torr, ungdomlig, fruktig smak med inslag av päron, gröna äpplen och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: