onsdag 31 januari 2018

Chokladdoppade chokladbollar med turkisk peppar och lakritsgömma

Idag har min kollega Mathias fått önska recept so, this one´s for you! Här kommer ytterligare en variant för alla choklad/lakritsälskare varav jag och Mathias är två.


Chokladdoppade chokladbollar med turkisk peppar och lakritsgömma

30 st

200 g smält smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
20 st turkiska peppar
2 msk grädde
2 msk starkt kaffe

30 bitar salmiakki

ca 300 g ljus choklad (att doppa dem i)
lakritsströssel

1. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman.

2. Mixa godisarna i matmixer. Häll sen havregrynen i mixern och kör några varv. Blanda ihop alla ingredienser utom salmiakkin. Ställ smeten kallt några timmar så den tar ihop.

3. Rulla lagom stora bollar med en ruta salmiakki i varje och ställ in dem i frysen ett bra tag.

4.Smält ljus choklad och doppa bollarna i det, sedan snabbt på med strössel.





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: