måndag 15 januari 2018

Rice krispies-pavlova med vaniljsmörkräm och färska bär

Sent omsider kommer det, ett recept från Halv 8 hos mig fick avsluta vår nyårsafton. Det här är riktigt, riktigt gott kan jag lova.


Rice krispies-pavlova med vaniljsmörkräm och färska bär

4 st

2 st äggvitor
1 dl strösocker
2 dl rice krispies

Vaniljsmörkräm:
2 st äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör

Till garnering:
3 dl vispgrädde
hallon och blåbär
passionsfrukt
citronmeliss

1. Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum.

2. Vänd ner flingorna i marängen.

3. Spritsa ut marängen till 4 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.

4. Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda, ej koka, på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.

5. Förbered marängbakelsen en timme innan serveringen. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Garnera med hallon och blåbär.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: