tisdag 20 februari 2018

Pad thai med räkor

Men jäklarsch anåda så himla gott. Thailand here I come! Snabblagad fredagsmat när den är som allra bäst. Funkar kanoners att byta ut räkorna mot kyckling om man så vill. Men då måste man steka kycklingen klar först. Och så ett gott vitt vin som passar utmärkt till.


Pad thai med räkor

3-4 port

600 g räkor, oskalade
1 pkt risnudlar, 180 g
rapsolja
2 vitlöksklyftor
0,5 röd chili
1 msk fisksås
1 1/2 msk ostronsås
2 tsk farinsocker
0,5 msk japansk soja
1 lime
2 ägg
1 burk böngroddar

Till servering:
koriander
torrostade jordnötter

1. Tina räkorna och skala dem.

2. Koka risnudlarna efter anvisningarna.

3. Hetta upp oljan och i med chili och vitlök. Fräs snabbt.

4. I med nudlarna, på med fisksåsen, ostronsåsen, sockret, sojan, limesaften och äggen. Rör runt.

5. I med böngroddar och räkorna. Låt bli varmt. Toppa med färsk koriander och torrostade jordnötter.



Stoneleigh Nr 6498
Riesling , 2017
Nya Zeeland, Marlborough
99:- Flaska , 750 ml

Mycket frisk, nyanserad smak med liten sötma, inslag av persika, päron, gröna äpplen, honungsmelon och lime. Serveras vid cirka 8°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur, gärna med asiatiska inslag.



-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Mums!
    På tal om räkor så kan jag verkligen tipsa om denna paj. Så fantastiskt god och enkel att göra! http://familjen.ratata.fi/blogg/article-54319-350850-rakpaj

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är som godast när den är lite lös, så man inte övergräddar den. :)

      Radera
    2. Tusen tack för tipset! Ska genast in och kika! Kram!

      Radera