söndag 11 februari 2018

Sockerkaka med apelsin och kardemumma

Rebecka, en exkollega till mig bjöd på en himlarnsch god kaka när hon skulle sluta. Jag fick receptet av henne men jag tappade tyvärr bort lappen. Men här kommer en version av det i alla fall. Recept från Tidningen Hembakat men jag har lagt till vallmofrön.

Ha nu en god måndag, kamrater!


Sockerkaka med apelsin och kardemumma

12–14 bitar

3 ägg
2 dl strösocker
100 g smör, smält
½ dl mjölk
½ apelsin, rivet skal + 2 msk saft
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
0,5 msk vallmofrön
1 nypa salt
3 ½ dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

2. Tillsätt smör, mjölk och apelsin.

3. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, vallmofrön, salt och mjöl i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad limpform, ca 1 ½ liter.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min.

6. Låt den svalna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Ser så saftig och god ut. Kardemumma och apelsin är gott.

    SvaraRadera