måndag 5 mars 2018

Gudfaderns pasta

Idag dammar vi av en gammal klassiker eftersom den är så god. Jag vill inte att nya läsare missar den här bad boyen nämligen.


Gudfaderns pasta

4 port

valfri pasta
400 g lövbiff i strimlor
smör till stekning
1.5 st hackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
300 g färska champinjoner
5 msk tomatpuré
5 dl grädde
1 köttbuljongtärning
salt och nymalen peppar
1 st tjejnäve persilja
2 st grabbnävar riven parmesan

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta.

3. Låt det vila på en egen tallrik medan du fräser den hackade löken, vitlöken och den skivade svampen. Imed tomatpuré, rör ihop lite och i med grädden och köttbuljongtärningen.

4. Smaka av med salt och peppar.

5. Låt det småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till.

6. När såsen och pastan är färdig, rör ihop dem båda i en stor skål, strö persilja och parmesan över och hugg in!



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar