torsdag 1 mars 2018

Kycklingwok med grönsaker och äggnudlar

Friday, baby! Strax sportlov för oss här uppe i norra Sverige. Bara sista rycket kvar. Vi tar vårt pick och pack i afton och drar till syrran i Umeå över helgen. Sen väntar en vecka med relalalax, promenader, serier, god mat, batteriladdning.

Dagens recept är en snabblagad kycklingwok med grönsaker och äggnudlar. En rätt som passar utmärkt till fredagsmyset.


Kycklingwok med grönsaker och äggnudlar

4 port

700 g kycklinglårfilé
1 stor vitlöksklyfta
rapsolja att steka i
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl japansk soja
3 msk sweet chili
1 tsk muscovadosocker
3 tsk maizena
1 påse wokgrönsaker
äggnudlar

1. Strimla kycklingen och fräs i omgångar i olja. Lägg åt sidan.

2. Riv vitlöken. Fräs mjuk i olja.

3. I med köttet och slå över vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker. Låt puttra i fem minuter.

4. I med wokgrönsakerna.

5. Koka nudlarna enligt anvisningar. Slå av vattnet och vänd ner.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Gott! Ha ett fint sportlov.

    SvaraRadera
  2. Får man lov att fråga, vilken japansk soja använder du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förlåt att jag inte sett din fråga förrän nu. Jag använder Blue dragon.

      Radera