tisdag 17 april 2018

Köttfärslåda med ananas

Här kommer en himla god rätt som gillades av hela familjen. Observera att man ska spara ananasspadet eftersom det också ska användas.


Köttfärslåda med ananas

ca 6 port

800 g köttfärs
1 stor gul lök, finhackad
salt och peppar
ca 2,5 köttbuljongtärning
1,5 tsk chilipulver
1-2 vitlöksklyftor
2-3 msk vetemjöl
1 stor burk ananas i bitar
3 dl grädde
riven ost

1. Koka riset enligt anvisningar. Lägg i botten av ugnsfast form.

2. Bryn färsen och löken, krydda med buljongtärning, salt, peppar, chilipulver och vitlök. Strö över mjöl och rör om. Häll av ananasen med SPARA SPADET! Späd i pannan med lite spad. Slå i grädden och låt puttra ihop.

3. Slå över köttfärsblandningen och på med ananas. På med riven ost och in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: