torsdag 12 april 2018

Räkpaj med smördeg

Friday, baby! Och inte vilken fredag som helst heller. Det är nämligen fredag den 13:e. Så låt oss hålla oss borta från oturen idag.

Idag bjuder jag på en supergod räkpaj som är enkel att svänga ihop. Den serveras med en klick creme fracihe och rom. Mums!


Räkpaj med smördeg

1 st ägg
1 rulle färsk smördeg

Fyllning:
3 st stora ägg
3 dl riven västerbottensost
3 dl grädde
svartpeppar
italiensk salladskrydda
500 g frysta oskalade räkor
1 halv kruka med dill

Till servering:
creme fracihe
rom
dill
en god sallad

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tryck ut smördegen i en pajform och förgrädda den i ca 8-10 min.

3. Blanda grädde och ägg till en jämn smet. I med ost, hackad dill, italiensk salladskrydda, svartpeppar och nästan alla skalade räkorna. Spara några till toppingen.

4. Häll blandningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen tills pajen stelnat, 15–20 min.

5. Garnera pajen med räkor och dill.

6. Servera med en fräsch sallad.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar