söndag 8 april 2018

Varma mackor med kantarellstuvning

Varma mackor är ju alltid gott. Jag har fått kantareller av min bloggkompis Erica så det fick bli en smarrig kantarellstuvning av dem.

Ha nu en finfin måndag och ett extra grattis till min fina vän Anette som fyller år idag!


Varma mackor med kantarellstuvning

3-4 mackor

Kantarellstuvning:
200 g förvällda kantareller
1 msk mjöl
1 msk smör
2 dl grädde
0,5 svampbuljongtärning
peppar
persilja

franskbröd
västerbottensost
tomat

1. Häll de förvällda kantarellerna i stekpappa och låt eventuell vätska koka bort. I med smör i pannan och pudra över mjöl.

2. Slå i grädden och i med buljongtärningen så den smälter ner.

3. Krydda med peppar och färsk persilja.

4. Lägg stuvningen på bröden och på med tomat och västerbottensost.

5. In i ugnen i 225 grader i ca 10-11 minuter.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: