onsdag 20 juni 2018

Leilas muffins, grundrecept

Nu passar jag på att önska er en glad midsommar! Vi drar iväg till Lycksele för midsommarfirande så jag vet inte hur uppkopplingen ser ut där. Så kommer det inga blogginlägg så ses vi kanske efter helgen. Är dock lite orolig att min kamera är trasig. Minneskorten verkar skadas när man sätter i dem vilket gör att den nog måste lämnas in för lagning. Inte. Kul.

Hoppas ni får en glad midsommar med massor av sol, god mat och dryck!

Kikkis dotter, Emmeline hade bakat goda muffins till Samuels studentfirande.

Leilas tips! Jag sätter alltid mina muffinsformar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten flyter nämligen pappersformarna ut och tappar därför lätt formen. Med plåten som stöd för formarna, blir muffinsen höga och fina! När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.


Leilas muffins, grundrecept

8 stora eller 12 små muffins

100 g smör
2 st ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk
Skalet av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Dekoration:
vispad grädde
vaniljsocker
färska jordgubbar

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

6. Fyll med valfri fyllning, se nedan.

7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.)

8. När de kallnat, dekorera varje muffins med vispad grädde blandad med lite vaniljsocker och färska jordgubbar.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: