onsdag 22 augusti 2018

Vegetarisk wok med halloumi och grönsaker

Idag slår jag ett slag för denna vegetariska rätt. Ta det lite piano med saltet eftersom både halloumin och sojan ger sälta. Jag använde både kinesisk och japansk soja. Riktigt smarrigt!

Tips: Vill man att middagen ska räcka till fler personer, dryga ut med att servera woken i pitabröd. Då är det nog gott att servera någon sås till också.


Vegetarisk wok med halloumi och grönsaker

3-4 port

5 cm purjolök
1 liten rödlök
1 röd paprika
1 tomat
0,5 squash
3 stora champinjoner
1 bit vitkål
1 halloumi
2 paket spicy noodles
vitlök
sweet chili
soja
ec salt och peppar

Till servering:
vitlökssås eller creme fracihe med sweet chili i eller sriracha

1. Strimla purjon, hacka rödlök, paprika, tomat, squash, champinjoner och strimla vitkålen.

2. Skär halloumin i kuber.

3. Koka nudlarna enligt anvisningar och slå bort vattnet.

4. Fräs purjo, rödlök och paprika i olja. Krydda med vitlök, sweet chili och soja.

5. Fräs svampen för sig, vitkålen för sig, krydda med vitlök, sweet chili och soja och blanda ner allt i grönsaksblandningen.

6. Stek halloumikuberna i smör tills de fått fin färg. Blanda ner i grönsaksblandningen.

7. Stek nudlarna i olja, krydda med vitlök, sweet chili och soja. Blanda samman och servera gärna med vitlökssås eller creme fracihe med sweet chili i. Eller helt sonika sriracha.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: