torsdag 29 november 2018

Italiensk ostgran

Friday baby! Erica (Ericas meny) bjöd på den här festliga röran till partajet. Jätte, jättegod.


Italiensk ostgran

ca 12 pers

100 g fetaost
7 dl grovt riven lagrad ost, t ex Svedjans gårdsost
50 g mjukt smör
300 g neutral färskost
soltorkade tomater i olja, ca 100 g
1/2 röd paprika
1/2 dl finhackad persilja
ett knippe hackad gräslök

Garnering:
blandade kärnfria oliver i olika färger
färsk rosmarin
stjärnformad pepparkaksform
ruccola
ev batteridriven ljusslinga av typ ståltråd

Till servering:
salta kex
crackers
rån
salami
lufttorkad skinka

Riv feta och den lagrade osten på den grova sidan och blanda med färskosten och smöret.
Finhacka de soltorkade tomaterna , paprikan , persiljan och gräslöken och blanda med osten.
Klä en konformat mått t ex en vas.
Tryck ner röran.
Låt stå kallt minst 1 timme.

Lägg ruccola på ett stort serveringsfat.
Ta ut oströran och ställ den mitt på fatet.
Forma till oströran, går bra med oljade händer eller engångshandskar.
Tryck fast oliver och rosmarinkvistar.
Toppa med stjärnan och ev linda en ljusslinga runt.
Lägg salami, kex och skinka runt granen.

(recept från Allas veckotidning)


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: