måndag 26 november 2018

Smakbox - Lindts choklad

Den här gången fick jag hem en Smakbox med Lindts chokladkakor. Perfekt med tanke på det stundande julbaket. Först ut blev en god efterrätt, recept kommer.


Boxen innehåller:
5 st smaker x 2 st av vardera smak chokladkakor från Lindt Excellence kakaohalt 70-90% kakao, innehållande ett noggrant urval av kvalitetsbönor. Du får även med en inspirerande folder med recept samt tips på hur du kan använda chokladen i din bakning.

De olika chokladkakornas karaktärsdrag:

• Mild Dark - Innehåller 70% kakao. En härligt len, mild och aromatisk chokladupplevelse för alla som älskar mörk choklad, med en lenare och mildare ton och mindre syra och bitterhet. Finaste Bourbon vanilj rundar av smakupplevelsen.

• Dark - Innehåller 70% kakao och har en rik och intensiv karaktär. I början är smaken något bitter med en välbalanserad syra, sedan avrundas den i en blommig ton med inslag av vanilj. Bitterhet och sötma är harmoniskt sammankopplade och garanterar en överlägsen smakupplevelse.Tips: Testa alposten Beaufort d'Été eller likvärdig ost med denna choklad-storsäljare och upplev en smaksensation för finsmakare.

• Rich Dark - Innehåller 78% kakao. En intensiv chokladsmak med pudrig ton och samtidigt smältande mjukhet. En mörk choklad som passar såväl den vane som nybörjaren.

• Extra dark – Innehåller 85% kakao och har en mustig, bitter och kraftfull karaktär. I början är smaken något bitter och torr, men kakaosmörets lugnande effekt gör att smakupplevelsen sedan blir väl balanserad. Experter anar inslag av torkad frukt, lakrits och tobak såväl som en ton av färsk jord.

• Supreme Dark - Innehåller 90% kakao och har en kraftfull och len karaktär. Den kraftfulla kakaosmaken dominerar första intrycket för att sedan övergå i en överraskande len smakupplevelse med relativt mild syra och svag bitterhet. Den jordiga karaktären smälter finkänsligt samman med toner av koda och vanilj.

Lindts spännande historia: Allt började år 1879 - en tid då choklad var något hårt! Bokstavligen - så hård att man fick tugga den. Att choklad skulle vara njutningsfullt och ge sinnlig glädje kunde man då bara drömma om! Fram till den där magiska kvällen då Rodolphe Lindt - som var godisförsäljare och livsnjutare - ville förändra dåtidens choklad och började utföra flera experiment. Societeten skrattade och hånade Lindt men han gav sig inte utan fortsatte med sina flera experiment. Problemet var en vit hinna som alltid bildades på chokladen (kristalliserat fett) och som utan framgång gick att få bort. Gång på gång försökte han göra om receptet men utan resultat. Tills en fredagskväll kom som skulle förändra allt! Lindt glömde stänga av maskinerna, som stod och jobbade hela helgen. När han kom tillbaka på måndagsmorgonen hittade han något helt annat än en hård och bränd chokladmassa. Den glänste och doftade underbart! Och när han smakade – så var han den första personen någonsin som fick uppleva hur det känns när choklad smälter i munnen. Han var i sjunde himlen!

Hållbarhet: Alla som arbetar med Lindts framgångar ska behandlas rättvist, anser företaget. De arbetar utifrån denna filosofi på flera fronter genom hela kedjan - bl.a. med att förbättra arbets- och livsförhållandena för bönderna i Ghana genom sitt Farming Program. Lindt bidrar även finansiellt med bidrag, exempelvis efter naturkatastrofer. Dessutom ska ingredienserna som används till deras produkter vara 100% certifierade.
-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Oj, du får nog nån speciallåda. Kan inte tänka mig att vi får så många choklader i vår låda sen! Men det är alltid lika roligt när dom dyker upp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är riktigt roligt när de kommer. Jag hoppas ni får lika många!

      Radera