lördag 10 november 2018

Stekt oxfilé med Jacksonpotatis och grönpepparsås

Ja det här blir ju en hyfsad middag. Såsen är bara sååå ljuvligt god!


Oxfilé

oxfilé
smör
salt
peppar

1. Skär filén i skivor.

2. Bryn i smör, salta och peppra.

3. Låt den gå klar i ugnen tills den blir som du vill ha den.

Jacksonpotatis

4 portioner

4 bakpotatisar
2 paket bacon
5 små salladslökar
0,5 kruka persilja
en liten påse västerbottensost
0,5 citron
en klick smör
1 msk rapsolja

1. Picka potatisen och kör den på full effekt i mikron tills den är mjuk eller gör den i ugnen i ca 1 timme.

2. Stek baconet och låt svalna.

3. Gröp försiktigt ur potatisarna och spara skalen.

4. Blanda bacon, potatis, ost, hackad persilja och hackad salladslök med den rivna osten (lämna lite till gratineringen).

5. I med en klick smör och olja. I med citronsaften och smaka av med salt och peppar.

6. Lägg fyllningen i potatisskalen och toppa med riven ost. In i ugnen på 250 grader till osten har smält.

Grönpepparsås

5 dl grädde
2 msk grönpeppar
1 köttbuljongtärning
0,5 grönsaksbuljongtärning
1 skvätt soja

1. Slå grädden i kastrull.

2. Mortla grönpeppar och i med det.

3. I med buljongtärningar och soja. Koka ihop till lagom konsistens. Vill man kan man reda såsen.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Grönpepparsås är så gott! Tips: Ta med några rosépepparkorn, en piripiri (två om man gillar mer sting) och en skvätt portvin för en fylligare smakupplevelse.

    SvaraRadera