lördag 15 december 2018

Flamberad ananas

Jag har faktiskt aldrig tidigare ätit flamberat. Erica bjöd på det här till efterrätt och det var himla gott. Nu kör vi på en soft lördag tycker jag.


Flamberad ananas

1 färsk ananas
smör
grovmalen svartpeppar
0,5 dl Captain Morgan

Till servering:
Co-co (Marabou choklad)
vaniljglass

1. Skala, skiva och dela en färsk ananas i små bitar.

2. Stek ananasbitarna i smör.

3. Strö över lite grovmald svartpeppar.

4. När ananasen är varm och börjar ta färg, häll på ca 1/2 dl Capten Morgan, el annan rom.

5. Ta stekpannan direkt från plattan och ställ den på bordet, men inte under lampan då lågorna blir höga.

6. Tänd på spriten.

7. Servera genast tillsammans med hackad Co-co och vaniljglass när lågorna slocknat.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar