tisdag 25 december 2018

Förföriskt goda pilgrimsmusslor

God fortsättning! Ja det här blev ju bara såå gott. En lättare förrätt till nyårsmiddagen, kanske?


Förföriskt goda pilgrimsmusslor

4 port

300 g pilgrimsmusslor
3 msk smör
3 tsk mild soja
1 msk färskpressad citronjuice
100 g shiitakesvamp
1 dl strimlad salladslök
olja till stekning
salt och peppar

1. Bryn smöret. Ta av från värmen och låt svalna något. Rör försiktigt i sojan och citronjuicen. Ställ åt sidan.

2. Skär svampen i mindre bitar och fräs hastigt i en het panna med lite olja. Vänd ner salladslöken precis på slutet. Salta och peppra lätt.

3. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp en panna med lite olja. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida.

4. Fördela svampblandningen på ett fat. Lägg musslorna ovanpå. Skeda över smöret. Servera genast.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar