tisdag 15 januari 2019

Kebabgryta i libabröd

Tips till fredagsmyset, supergod kebabgryta som alla i familjen gillar.


Kebabgryta i libabröd

4 port

400 g kebabkött
0,5 rödlök, stor
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
Santa Marias kebabkrydda
salt och peppar
3 dl grädde
1 msk chilisås
0,5 köttbuljongtärning
pizzakrydda
ev redning

Till servering:
libabröd
isbergssallad
riven ost
gurka
tomat
röd kebabsås
vitlökssås

1. Fräs kebabköttet i omgångar. Krydda med kebabkrydda, peppar och lite salt. Lägg åt sidan.

2. Strimla löken och paprikan och fräs i smör. Häll över kebabköttet i pannan och slå på grädde.

3. Krydda med chilisås, köttbuljongtärning och pizzakrydda. Smaka av med extra kebabkrydda om det behövs. Låt puttra en stund, red eventuellt.

4. Servera i libabröd med sallad, riven ost, gurka, tomat, röd kebabsås och vitlökssås.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: