tisdag 19 februari 2019

Chili- och limemarinerad tonfisk med frästa grönsaker och wasabikräm

Idag bjuder jag på en lite festlig och väldigt fräsch tonfisk med goda tillbehör. Påminner om sushi. Mycket najs.


Chili- och limemarinerad tonfisk med frästa grönsaker och wasabikräm

2 port

2 tonfiskfiléer
1 röd paprika
1 morot
sockerärtor,
purjolök

Marinad:
olja
vitlök
lite hackad färsk chili
pressad lime
salt och peppar
sesamfrön
soja

Wasabikräm:
1 dl creme fraiche
1 msk wasabi
1 msk gräslök
1/2 tsk honung
1 vitlök
1 tsk ingefära
salt och peppar

1. Lägg fisken i marinaden en timma.

2. Gör såsen, ställ i kylen.

3. Fräs grönsakerna snabbt i olja, sist tonfisken. Jag vänder den bara en minut på varje sida. Doppa fisken i sesamfrön runt om.

(recept Johanna Toftby)




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar