tisdag 12 mars 2019

Japchae

I senaste Smakboxen följde det med ett paket vermicellinudlar. Det funkar även med andra glasnudlar. Min systerdotter Hanna är inneboende här nu i tre veckor eftersom hon gör praktik på lasarettet. Hon är superduktig på asiatisk mat, så hon bjöd på det här.


Japchae

4 port

400 g lövbiff
valfri svamp 4 st ex champinjoner eller shiitake
1 stort ägg
100 g färsk spenat
200 g glasnudlar
2-3 salladslökar
1 gul lök
1 stor morot
0,5 röd paprika
salt och peppar

Köttmarinad:
1 vitlöksklyfta
1 tsk socker
2 tsk japansk soja
1 tsk sesamolja
svartpeppar

Nudelmarinad:
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
1 msk socker
2 tsk sesamolja
svartpeppar

Till servering:
sesamfrön
sriracha

1. Strimla lövbiffen och blanda med köttmarinaden.

2. Blanchera spenaten och skölj av med kallvatten. Låt rinna av i durkslag och krama ur vattnet. Lägg på ett stort fat.

3. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Låt rinna och spola med kallt vatten. Lägg på fat och blanda med nudelmarinaden.

4. Knäck ägget i skål och rör försiktigt ihop med lite salt. Värm upp panna med lite matolja. Gör en tunn omelett och stäng av värmen. Låt ägget stelna. Vik ihop omeletten och strimla.

5. Strimla löken och paprikan, skär moroten julienne. Skiva svampen tunt. Skär salladslöken i 2-3 cm stora bitar.

6. Woka grönsakerna var för sig, salta och peppra lätt och lägg upp på fatet.

7. Stek köttet tills det är genomstekt.

8. Blanda samma allt utom omeletten på det stora fatet, toppa med sesamfrön och den strimlade omeletten. Smaka av med salt och peppar. Servera med sriracha för den som vill ha starkt.

-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: