söndag 10 mars 2019

Vegetarisk pastasås

Jag har bloggat om denna tidigare men då var den i form av pastagratäng. Den blev huvudrätt på en cykelfest här på Sunnanå har jag hört rykten om. Här kommer en enklare variant. Så. Jäkla. Gott.


Vegetarisk pastasås

10 champinjoner
1 gul lök
2 morötter
1 röd paprika
1 zucchini
1 burk Zeta pastasås
1 vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk fransk senap
1 liten burk creme fracihe
4 port kokt pasta
pimentooliver
lagrad prästost
riven parmesan

1. Skär svampen i mindre bitar och fräs i smör. Lägg åt sidan.

2. Riv zucchinin grovt och lägg i durkslag. Strö över salt så att det mesta av vätskan dras ut.

3. Hacka löken och riv morötterna grovt. Fräs i smör.

4. Hacka paprikan och låt den fräsa med.

5. Krama ur vätskan ur zucchinin och i med det också.

6. I med svampen och riv vitlök över.

7. Slå över pastasåsen och i med buljongtärningar och fransk senap.

8. Rör ner creme fraichen och pimentooliver. Smaka av med salt och peppar.

9. Koka pastan.

10. Ta pastasåsen från plattan och vänd ner riven prästost.

11. Servera pastan med pastasåsen och toppa med parmesan och nymalen svartpeppar.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Den var riktigt god! Hoppade över osten (då den ger mig migrän) och ökade på creme fraichen ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra. Stackars dig som får migrän av ost! Men tur att du kunde lösa det ändå.

      Radera