måndag 8 april 2019

Tonfiskcarpaccio med parmesan och valnötter

Anette bjöd på en fantastiskt god förrätt i fredags. Det vattnas i munnen när jag tänker på den...

Sen undrar jag... kan det sluta snöa? NU!


Tonfiskcarpaccio med parmesan och valnötter

300 g tonfisk
tonfiskdressing (se recept nedan)
1dl rostade valnötter
en näve korianderblad
1 dl riven parmesan

Tonfiskdressing:
1dl japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
saft av en lime
1msk agavesirap
1/2 dl olivolja
1 tsk chiliflakes

1. Frys tonfisken och skär sedan i tunna skivor. Marinera i dressingen.

2. Lägg upp på ett stort fat och på med grovt riven parmesan och rostade valnötter.

3. Servera med ett gott bröd.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Jag skickar värme från Amsterdam, så får vi hoppas att det slutar snöa där :) Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det funkade. Det slutade snöa och nu är det sol! Ha en fin dag du med!

      Radera